Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe kokosowe ciasteczka na szybki deser. Do ich wykorzystania użyłam zamrożonych białek.
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42415
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 101
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42415
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 101
Składniki
Masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy cukier i podgrzewamy mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie wlewamy mleko, mieszamy i ściągamy garnuszek z palnika. Do masła z cukrem wsypujemy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Białka ubijamy na sztywna pianę i miksujemy z mąką. Pianę z białek dodajemy do wiórek kokosowych i delikatnie mieszamy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżeczką nakładamy małe porcje masy w niedużych odstępach od siebie. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Smacznego :)