Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kokosanki, ale trochę inne, co nie znaczy, że gorsze. Bez masła, za to z mlekiem. Smak jest bardzo podobny. Po upieczeniu są chrupiące na zewnątrz i przyjemnie wilgotne w środku (jedyny warunek – nie można ich „przeciągnąć” w piekarniku).
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 77
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 33
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 77
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 33
Składniki
(na ok. 16 sztuk) Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C (bez termoobiegu) Do garnka wlewamy mleko i wsypujemy cukier. Podgrzewamy na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy, żeby wiórki wchłonęły mleko. Odstawiamy. Ubijamy na sztywno białka i delikatnie przekładamy je do masy. Mieszamy do momentu, aż piana z białek połączy się z wiórkami. Układamy na natłuszczonej blasze (najłatwiej łyżką do lodów) i pieczemy w temperaturze 180 st. C przez 10-15 minut (aż delikatnie się zezłocą).