Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciastka to smak mojego dzieciństwa, zazwyczaj w kształcie rombu. Ale z okazji walentynek zrobiłam w kształcie serduszek. To prezent dla mojego taty, bo przepis jest jego :)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 37
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31857
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 37
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31857
Składniki
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier i cały czas miksując dodawać żółtka. Do tak powstałej masy jajecznej dodać pozostałe składniki, tj. ocet, olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i aromat - cały czas mieszając delikatnie. Tak gotowy biszkopt piec ok. 45 min w tem. 180' C. Po upieczeniu jak delikatnie wystygnie wykrawać foremką serduszka lub jakieś inne kształty. Zostawić do całkowitego wystygnięcia.
POLEWA: Masło i margarynę roztopić, uważając żeby masło się nie przypaliło. Następnie dodać cukier cały czas mieszając dodawać również mleko. Na koniec jak wszystkie składniki ładnie się połączą dodać kakao - cały czas mieszając podgrzewać na małym ogniu.
Gotowe biszkoptowe serduszka nadziane na widelec, moczyć w polewie kakaowej i obtaczać w wiórkach. Tak gotowe kokoski układać na pergaminie aż obeschną. SMACZNEGO !!!!!!