Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubie przygotować ten deser , bo jest łatwy do zrobienia , a przy tym bardzo smaczny.
Polecam.
Odsłon: 325
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 372
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2959
Makaron podany z pesto na bazie bazylii z dodatkiem pistacji to znakomity pom...
Odsłon: 34
Polecam.
Odsłon: 325
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 372
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2959
Makaron podany z pesto na bazie bazylii z dodatkiem pistacji to znakomity pom...
Odsłon: 34
Składniki
Galaretki dokładnie rozpuszczamy w przegotowanej gorącej wodzie- karzdą oddzielnie, najlepiej w miseeczkach - wedug przepisu na opakowaniu . gdy przestygną, wkładamy do lodówki, by mocno stężały. Galareetki wyjmujemy z miseczek i kroimy w średniej wielkośći kostkę.
Odlewamy troche mleka do rospuszczenia żelatyny, resztę zagotowujemy z cukrem waniliowyn, cały czas mieszając, żeby cukier się rozpuścił. Żelatynę rozpuszczamy w mleku i wlewamy do zagotowanego i lekko przestudzonego mleka. Mieszamy i odstawiamy, aby masa zaczeła tężeć.
Część gęstniejącej masy mlecznej wlewamy do tortownicy wkładamy po trochę kostek każdego koloru galaretki, ponownie wlewamy masę mleczną wkładamy galaretki i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.