Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2526
Szparagi na maśle to prawdziwie wiosenne danie, które przygotujesz od zera ju...
Odsłon: 1071
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 4648
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2526
Szparagi na maśle to prawdziwie wiosenne danie, które przygotujesz od zera ju...
Odsłon: 1071
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 4648
Składniki
Ziemniaki ugotować, obrać i ostudzić, przepuścić przez maszynkę. Ziemniaki połączyć z mąkami, jajkami, posolić i i wyrobić ciasto. Odrywać porcje i formować wałki. Nożem odcinać kluski ok. 3 cm szer. Kopytka ugotować w osolonej wodzie, od wypłynięcia ok. 1 min. Odcedzić.