Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa wersja tradycyjnego przepisu
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę i dodajemy jajka, mąkę i bryndzę.
Wyrabiamy ciasto, dzielimy na 4-6 części i formujemy wałek o średnicy 1-2 cm podsypując mąką. Kroimy po skosie nożem.
Gotujemy w osolonej wodzie 3-5 min. od wypłynięcia. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Najlepiej smakują ze skwarkami z boczku lub z sosem grzybowym.