Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) wg Tomasza Jakubiaka
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1896
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1896
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Brokuł podzieliłem na różyczki ,resztę warzyw pokroiłem w większe kawałki. Na rozgrzany olej wrzuciłem rozdrobniony imbir i pokrojonego w paski kurczaka. Dodałem jarzyny i dalej smażyłem razem z mięsem. Kopytka zagotowałem ,przelałem zimną wodą i dodałem do kurczaka i warzyw. Doprawiłem pieprzem ,sosem sojowym i sosem ostrygowym. Dolałem ½ szklanki wody wymieszanej z mąką kukurydzianą. Posypałem orzeszkami uprażonymi na suchej patelni.