Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka i łatwa w wykonaniu zupka.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41154
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 96
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 115
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 149
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41154
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 96
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 115
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 149
Składniki
Do garnka wkładamy mrożoną włoszczyznę, kostki rosołowe, liście laurowe, ziele angielskie i suszony koperek (jeśli używamy świeżego koperku, wówczas dodajemy go po ugotowaniu zupki). Całość zalewamy wodą, około 1,5 l. Zagotowujemy.
Przygotowujemy klopsiki. Wszystkie składniki, czyli mięso mielone, jajko, przyprawy, koperek i bułkę tartą dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy małe klopsiki, które wrzucamy do gotującej się zupy. Gdy klopsiki się ugotują zabielamy całość śmietaną zmieszaną z mąką. Dobrze jest pogotować ją jeszcze przez minutę, by wytracił się mączny smak. Smacznego