Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To łatwy przepis, ale wychodzi pyszny:)
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 210
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2549
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 911
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 210
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2549
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 911
Składniki
Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 220*C. Jabłka obierz, usuń gniazdka i pokrój na drobne kostki. Do miski wrzuć: pokrojone jabłka i skrop je sokiem z cytryny. Do skropionych jabłek wrzuć : cynamon, cukier waniliowy i skórkę z cytryny, wymieszaj. Ciasto francuskie wyjmij z opakowania i podziel na 6 dużych kwadratów, następnie na każdy kwadrat nakładaj czubatą łyżkę farszu jabłkowego i złącz każdy bok kwadratu tworząc koperty. Każdą kopertę wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj żółtkiem każdą kopertę. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz ok.20-25 minut. Jak ciasteczka się zazłocą odstaw je na 10-15 minut i posyp cukrem pudrem (ewentualnie)...Smacznego!