Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pyszne muffinki idealne na początek aktywnego dnia
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 518
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 270
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 518
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 270
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Blachę do babeczk wykładam papilotkami. Rodzynki zalewam wrzątkiem. Gruszki obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję. Śliwki dryluję i kroję.Skrapiam sobiem z cytryny i mieszam dokładnie. Do miski wsypuję przesianą mąkę, cukier, przyprawy, proszek do pieczenia i płatki. Mieszam do połączenia. W drugim naczyniu łączę mleko, olej i jajo. Do składników suchych wlewam mokre i mieszam krótko łyżką. Dodaję gruszki, śliwki i odcedzone rodzynki. Mieszam krótko, do pokrycia owoców ciastem. Przekładam masę do papilotek. Piekę około 30 minut.