Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki, mała odmiana piątkowego obiadu :)
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 39
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1992
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 39
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1992
Składniki
Trzy jajka gotujemy na twardo, cebulke kroimy w kosteczkę i przesmażamy na łyżce oleju. Koperek drobno siekamy. Filety myjemy, upewniamy się, że nie ma w nich ości i mielimy.
Mięso mieszamy z posiekanymi w drobną kostkę jajkami, koperkiem i cebulką, dodajemy surowe jajko, bułkę tarta i przyprawy. Formujemy niewielkie kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, dodajemy masło i smażymy kotlety z obu stron na rumiano. Podajemy z ziemniaczkami i surówką z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki.
Ps. Tym kotlecikom dobrze robi pokropienie ich przed konsumpcją sokiem z cytryny, więc warto ułożyć jej cząstki na boku talerza :)