Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę pracy jest,ale efekt końcowy niesamowity.Wyszły pyszne,delikatne ,rozpływające się w ustach. Bardzo polecam.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 212
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 212
Składniki
Umytego i podzielonego kalafiora oraz kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie około 20 min.od momentu zagotowania. Odcedzić ostudzoną kapustę odcisnąć i posiekać. Kalafior odciśnięty dać do miski ,dodać posiekaną kapustę,jajka,odciśniętą bułkę, plus 3 łyżki bułki tartej, oraz przyprawy.
Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę,cukinię i paprykę . Dodać do farszu przestudzone.Na końcu dać posiekany koperek. Wymieszać ,doprawić do smaku i dać do lodówki na min.1 godz. by masa zagęściła się. Po tym czasie namoczonymi dłońmi formować kotleciki ,obtoczyć w bułce tartej i dawać na gorący tłuszcz. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Po usmażeniu dać na ręcznik papierowy by zniwelować nadmiar tłuszczu .
Smacznego życzę!