Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, zdrowe, sycące pieczone kotleciki
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 86
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 108
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 132
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 86
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 108
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 132
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku i razem z ryżem gotować w osolonej wodzie (3 szkl.) przez ok. 15 minut. Odstawić jeszcze na kilka minut pod przykryciem, wystudzić. Drobno pokrojoną cebulę i czosnek zeszklić na odrobinie oleju. Wystudzić. Do miski przełożyć kaszę i ryż, cebulę i czosnek, mąkę, pastę pomidorową, olej z suszonych pomidorów, zioła i pozostałe przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Wilgotnymi rękoma formować kotlety i piec w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wysmarowanym odrobiną tłuszczu w temp. 200 stopni, ok. 20 minut.
Kotleciki podawać z ulubionymi dodatkami
Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego :-)