Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie na obiad.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 80
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1024
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 80
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1024
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie czyścimy , przecinamy na pół. Dzielimy każdą pierś tak aby powstały cztery płaty. Po kolei wkładamy każdy płat do foliowego woreczka i rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem.
W międzyczasie do masła dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i szczyptę soli, ucieramy na jednolitą masę.
Następnie bierzemy przygotowane płaty i smarujemy masłem czosnkowym oraz kładziemy plasterek sera, zwijamy w rulon i panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, a potem obtaczamy w bułce tartej.
Na patelnię wlewamy olej i mocno rozgrzewamy, gdy temperatura będzie wystarczająco wysoka układamy nasze kotlety i smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.