Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ moja córka nie lubi tradycyjnie przygotowanych kotletów mielonych-postanowiłam je nieco ulepszyć;) Teraz się nimi zajada:)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 17
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 248
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1134
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 17
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 248
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1134
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Składniki
Pieczarki obrać, posiekać na drobną kostkę.Cebulę, paprykę również kroimy na drobną kosteczkę. Smażymy pieczarki, gdy woda wyparuje-dodajemy cebulę, po chwili dodajemy paprykę. Jak się to wszystko usmaży odstawiamy do ostygnięcia. Ser żółty pokroić w kostkę, ogórki kiszone zetrzeć na grubej tarce. Natkę pietruszki drobno posiekać. Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie składniki--usmażone pieczarki, starty odciśnięty ogórek, ser żółty ser, pietruszkę, 3łyzki bułki tartej i całe jajko.Przyprawić przyprawą gyros, vegetą oraz pieprzem wg uznania.Wszystko razem wymieszać i formować kotleciki. Smażyć. Smakują zarówno na ciepło jako danie główne, oraz na zimno do kanapek.