Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze staramy się, by nic nie zmarnować. Świetnym dodatkiem do mielonych kotletów jest wykorzystanie głąba z brokułu lub kalafiora.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 47
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 89
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 36
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 34
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 30
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 47
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 89
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 36
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 34
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 30
Składniki
Głąb brokułu ścieramy na tarce do jarzyn, dodajemy do mięsa mielonego. Następnie wbijamy jajko, dodajemy ser, bułkę tartą (1/2 szklanki), do smaku doprawiamy, solą czosnkową, solą i pieprzem. Mięso wyrabiamy razem z bulionem (w razie potrzeby dodajemy bułkę tartą). Formujemy kotlety o grubości 1,5-2 cm, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami.