Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety rybne z Miruny, podane z ziemniakami i surówką. Zdrowe i bardzo smaczne. Polecam :)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 213
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 213
Składniki
Do zmielonej ryby dodajemy 1 łyżkę mąki pszennej, wbijamy jajko, dodajemy ugotowane na twardo rozdrobnione jajko, ser Mozzarella, pokrojony świeży koper i pozostałe wszystkie przyprawy.
Przyprawiony do smaku i dobrze wyrobiony farsz wstawiamy na godzinę do lodówki.
Po godzinie formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na gorącej z tłuszczem patelni z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy obrane, wymyte, osolone ziemniaki. Po ugotowaniu odlewamy wodę z ziemniaków, odparowujemy je i tłuczemy.
Wkładamy na talerz porcję ziemniaków, kotleta i surówkę.
Smacznego :)