Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy wcale nie musi być nudny. Dzięki marynacie kotlety są niesamowicie kruche i soczyste.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 168
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 79
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 168
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 79
Składniki
Kotlety lekko rozbij tłuczkiem. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posól i popieprz z każdej strony. Posyp estragonem (1 łyżka). Włóż kotlety do miski. Zalej piwem. Odstaw na min. 2 godziny. Jajka dopraw solą i pieprzem. Schab panieruj kolejno w jajkach i tartej bułce. Smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Śmietanę podgrzej. Dodaj resztę estragonu. Dopraw solą i pieprzem. Można dodać łyżkę mąki dla zagęszczenia sosu. Mięso wyłóż na talerze. Polej przygotowanym sosem śmietanowym.