Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do wykonania, ma zaskakujący smak.
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 945
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 443
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 945
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 443
Składniki
Gotujemy na twardo 5 jaj. Następnie je obieramy, przeciskamy przez praskę (taką do ziemniaków). Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, smażymy. Dodajemy do jajek wraz z drobno pokrojonym szczypiorkiem i łyżką bułki tartej, przyprawiamy.
Formujemy kotlety - takie jak mielone. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na rumiany kolor.
Kotleciki najlepiej smakują z ziemniaczkami i duszoną marchewką.