Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do kanapek.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3574
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14938
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3574
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14938
Składniki
Wykonanie: Liście z kapusty obgotować w osolonej wodzie i odcedzić.
Mięso doprawić solą i pierzem do smaku, dodać zmiażdżony czosnek, jajko i dokładnie wyrobić masę.
Foremkę posmarować tłuszczem, wyłożyć listkami kapusty (tak aby wystawały poza brzegi foremki). Wypełnić mięsem, wcisnąć do środka śliwki i przykryć końcami liści.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 50 minut.