Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na Świąteczny stół.
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5263
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 52
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 19
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1005
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 51
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5263
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 52
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 19
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1005
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 51
Składniki
Wykonanie: Filety z karpia zmielić dwa razy, dodać namoczona odciśniętą bułkę, jajka, przyprawy do smaku i natkę pietruszki. Jeżeli masa będzie za rzadka to proponuję zagęścić bułką tartą, po czym dokładnie wyrobić masę. Dodać odsączone oliwki, jeszcze raz wymieszać i przełożyć do natłuszczonej formy keksowej. Piec w temperaturze 200 stopni około 40-50 minut. Podawać na Wigilię z sosem grzybowym.