Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 242
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 81
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 278
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 499
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 242
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 81
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 278
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 499
Składniki
Pieczemy dwa biszkopty,każdy przekrawamy na pół.Galaretki,, każdy smak osobno rozpuszczamy w 2szkl wody,śmietany ubijamy w dwóch naczyniach po 600ml ,gdy galaretki ostygną mieszamy z ubitymi śmietanami.Powstaną 2 pianki.Przygotowujemy nasączenie;w 2szkl ciepłej wody rozpuszczamy paczkę landrynek.
Układamy na blachę;ciemny biszkopt nasączmy.smarujemy dżemem wykładamy 2/3tężejącej pianki truskawkowej na to biszkopt jasny,nasączamy,smarujemy dżemem,2/3pianki pomarańczowej,biszkopt ciemny,nasączamy ,dżem ,pianka truskawkowa,pianka pomarańczowa,biszkopt jasny,polewa,posypka