Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mięciutkie kluseczki doskonałe do schabu po francusku albo wystarczy polać śmietaną czy posypać białym serem ,troszkę cukru i gotowe
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Jajka wymieszać z mlekiem,posolić dodać 1 szklankę mąki,wymieszać dokładnie wlać roztopione masło i dać resztę mąki wszystko dokładnie. połaczyć.Kluseczki kłaść na osolony wrzatek dużą metalową łyżką za każym razem moczoną w wodzie,gotować na małym ogniu 3 minuty wyjmować łyżką cedzakową na sitko przelać zimną wodą. Doskonale smakują z gulaszem .Życzę smacznego