Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się je naprawdę błyskawicznie i są pyszne. Nawet początkujący kucharze świetnie sobie z tymi kluseczkami poradzą.
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3395
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12688
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 258
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3395
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12688
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 258
Składniki
Kluski przyrządzić tuż przed podaniem. Ser na kluski przecisnąć przez praskę lub rozgnieść w misce widelcem, dodając żółtka ( białka składać na drugą miskę ). Ser dobrze wymieszać łyżką z żółtkami. Ubić na sztywno pianę z białek, dodać ją do sera i jednocześnie wsypywać po trochu mąkę, lekko mieszając. Następnie masę wyłożyć na suto wysypaną mąką stolnicę, formować grubsze wałki, spłaszczając nieco i krajać ukośne, spore kluski. Od razu kłaść na lekko posolony wrzątek, gotować od chwili wypłynięcia na wierzch 3-5 min. Podawać polane masłem z bułeczką albo posypane lekko cukrem lub z owocami w cukrze ( wg upodobań ) ŻYCZĘ SMACZNEGO !