Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i tania w przyrządzeniu zakąska. Miła odmiana od "standardowych" krokietów.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach (najlepiej dzień wcześniej), obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać żółtka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, po dwie łyżki bułki tartej i sera. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować podłużne, owalne krokieciki, obtaczać je w roztrzepanym jajku i pozostałej bułce tartej wymieszanej z pozostałym serem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Czas przygotowania 45 min. bez czasu chłodzenia ziemniaków.