Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo aromatyczne krewetki z grilla. Mimo, iż nie należą do najtańszych dań, warto czasem trochę przyrządzić ze względu na ich fantastyczny smak :)
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 28
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 33
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 46
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 142
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 28
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 33
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 46
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 142
Składniki
Krewetki obieramy: usuwamy głowę i pancerz z odnóżami - pozostawiając pancerz na ogonie. Nacinamy krewetki i usuwamy żyłki. Myjemy i przekładamy do miski. Papryczkę i szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy do krewetek. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sok z cytryny i oliwę. Mieszamy i wkładamy do lodówki na min. pół godziny.
Grillujemy na rozgrzanym grillu po około 3 minuty z każdej strony.
Smacznego :) Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)