Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny krem o bogatym smaku, jeden z lepszych jakie jadłam....
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 85
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 85
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić delitkatnie oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego to temperatury 180 stopni, piec około 20-30 minut (aż skórka zczernieje). Gorące, upieczone papryki przełożyć do foliowej torebki, zawinąć, pozostawić na około 10 minut. Papryki obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Cebulkę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, chilli przeciąć, wydrążyć nasionka, pokroić.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulkę, zeszklić, dodać czosnek i chilli, chwilę jeszcze smażyć. Dorzucić pokrojoną paprykę i pomidory razem z sokiem, chwilę dusić. Dolać bulion warzywny, gotować około 15 minut. Ewentualnie dosolić.Gotową zupkę zmiksować blenderem. Podawać z kleksem śmietanki i grzankami.
Zupa świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i zimno jako chłodnik.