Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna niż zwykle - pomidorowa zupa kremowa
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 52
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2063
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 11
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 96
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 36
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 52
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2063
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 11
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 96
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 36
Składniki
Do garnka wlewamy ok 2 litrów wody. Wołowinę gotujemy w zimnej wodzie, a drób w zagotowanej. Gdy się wszystko zagotuje, zbieramy szumowiny jeśli są. Zmniejszamy gaz, wkładamy obraną i umytą włoszczyznę. Gotujemy 1,5 godziny. Jak już warzywa będą miękkie, wlewamy butelkę przecieru pomidorowego, chwilę jeszcze gotujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem.
Wyciągamy mięso z zupy i formujemy kluseczki. Zupę całą z warzywami dokładnie blendujemy na krem. Wlewamy gorącą zupę na talerzyki, kluseczki z mięsa wykładamy na zupę, dekorujemy zieloną pietruszką. Voilà :) Jeśli mięso zostało, można zrobić krokiety mięsne z inną zupą, albo osobno jako przekąskę imprezową.