Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z batatów z dodatkiem mleka kokosowego i chili - słodko-pikantna pyszna zupa.
Polecam.
Odsłon: 361
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 154
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 415
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 151
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2996
Polecam.
Odsłon: 361
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 154
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 415
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 151
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2996
Składniki
Cebulę i obrane bataty kroimy w kostkę. Marchewkę w plasterki. Papryczkę chili przekrawamy wzdłuż, usuwamy pestki i siekamy. W garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wrzucamy bataty, cebulę, połowę marchewki i połowę chili. Dusimy około 10 minut. Dodajemy pastę curry i przesmażamy. Wlewamy mleko kokosowe (kilka łyżeczek zostawiamy do ozdobienia). Dodajemy wodę i bulion i gotujemy na małym ogniu przez kwadrans. Zupę miksujemy. Dodajemy resztę marchewki i gotujemy 4-5 minut. Gotową zupę rozlewamy do misek i ozdabiamy kleksem z mleczka, chili i listkami kolendry. Smacznego :) Po więcej przepisów zapraszam na blog Moje Kuchenne Rewelacje :)