Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupka krem, nie możemy się oprzeć:)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 348
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 343
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 348
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 343
Składniki
W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, czosnek, kalafior i brokuły i podsmażać na wolnym ogniu przez 4 minuty. Wsypać mąkę i jeszcze chwilę smażyć stale mieszając. Powoli dolewać mleko i wywar, doprowadzić do wrzenia stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować 20 min
Wyjąć część warzyw i odłożyć na później, wsypać ser i podgrzewać do rozpuszczenia i zmiksować i doprawić. Przełożyć zupę do podgrzanych miseczek, udekorować różyczkami warzyw i serem posypanym papryką i natychmiast podawać.