Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 213
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8472
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 43
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 348
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1474
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 149
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 213
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8472
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 43
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 348
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1474
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 149
Składniki
Soczewicę płuczemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i podgrzewamy. Marchewkę kroimy w krążki, cebulę i czosnek drobno siekamy. Warzywa smażymy na odrobinie oliwy, aż cebula zmięknie. Następnie dodajemy do soczewicy, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy soczewica zmięknie - zupę miksujemy na aksamitny krem. Gotową nakładamy na talerz, i posypujemy czarnuszką.