Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam je piec.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1597
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 101
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 87
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 404
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1597
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 101
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 87
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 404
Składniki
Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. W szklance mleka rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i pszenną. Stopniowo dolewamy do utartych żółtek i dokładnie mieszamy.
Pozostałe mleko zagotowujemy ze szklanką cukru. Zmniejszamy ogień i wlewamy rozprowadzoną masę. Dokładnie rozcieramy i gotujemy aż nabierze konsystencji budyniu. Studzimy.
Miękkie masło miksujemy. Stopniowo dodajemy zimny krem i szklankę wiórków kokosowych. Na dno blaszki wykładamy herbatniki, następnie prawie połowę kremu i kolejną warstwę herbatników. Z pozostałego kremu odkładamy 2-3 łyżki a resztę rozsmarowujemy na herbatnikach.Przykrywamy pozostałymi ciastkami. Na wierzch rozprowadzamy cienką wastwę kremu i posypujemy wiórkami kokosowymi. Jemy, życzę smacznego.;))