Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruchutkie ciasto, powinno leżakować w lodówce kilka dni przed pieczeniem
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 226
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 199
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 123
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 96
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 226
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 199
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 123
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 96
Składniki
Składniki należy wymieszać ze sobą ręcznie, jak na ciasto kruche. Formujemy kulę, umieszczamy w lodówce. Po kilku dniach ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na cienki placek. Kilka centymetrów od brzegu ciasta kładziemy po jednej surowej malinie. Ja miałam mrożone. Przykryłam je ciastem i wykrawałam kieliszkiem tak jak pierogi. Nie sklejałam. Piekłam w temp. 180* aż do zarumienienia. Posypałam cukrem pudrem. Smacznego:)