Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
robilam to ciasto z jagodami,truskawkami i czerwonymi porzeczkami,kazde bylo pyszne,polecam serdecznie;)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 164
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 237
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 164
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 237
Składniki
z maki,margaryny,proszku,cukru pudru i 5 zoltek wyrabiamy szybko ciasto i dzielimy 60% do 40%. wkladamy w woreczki foliowe lub folie aluminiowa i wkladamy do zamrazarki na 2-3godz.
po wyjeciu wieksza czesc ciasta scieramy na blache wylozona papierem lub posmarowana margaryna i wysypana bulka tarta na tarce jarzynowej i podpiekamy ok 20min 180st.
w tym czasie ubijamy bialka ze szczypta soli. gdy beda sztywne wsypujemy powoli cukry a nastepnie oba budynie. Na samym koncu dolewamy oliwe cienkim strumieniem. mase wylewamy na ostudzony spod,dajemy owoce i na to pozostala czesc ciasta. mozna zetrzec lub zrobic kruszonke;) pieczemy ok 30-40min do zrumienienia w 180st. ciasto jest naprawde pyszne i zawsze sie udaje;)