Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z dodatkiem wiórków kokosowych przykryte malinami i chrupiącą bezą.
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42463
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 181
Przepis dnia
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami
Odsłon: 42463
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 181
Składniki
Mąkę, masło, cukier, sól, jajka i wiórki kokosowe zagnieść. Odłożyć na 15-20 minut do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Schłodzone ciasto rozłożyć równomiernie w formie, wyciągając niewielki brzeg. Na wierzchu ułożyć maliny, posypać cukrem pudrem i grubo startym kokosem. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut.
Podczas pieczenia ubić na sztywno białka z drobnym cukrem. Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika i rozłożyć na nim ubite białka. Piec kolejne 10 minut.