Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kwaśnych porzeczek i słodkiej kokosowej kruszonki. Przepis pochodzi z blogu "Moje słodkie impresje"
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 125
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 56
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 731
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 641
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10135
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 125
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 56
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 731
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 641
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10135
Składniki
Mąkę posiekać z zimnym masłem. Dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Blachę o wymiarach 25x30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzonym ciastem wyłożyć dno blachy, nakłuć widelcem i lekko zapiec (ok. 10 min w temp. 180°C).
Masło roztopić i ostudzić, wymieszać z pozostałymi składnikami przeznaczonymi na kruszonkę.
Bułkę tartą wysypać na podpieczony spód ciasta i na wierzch wysypać porzeczki. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier za każdym razem dokładnie miksując. Gotową pianę rozłożyć na porzeczki i posypać kruszonką. Piec ok. 25-30 min w temp. 180°C. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.