Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki rozpływają się w ustach, takie kruchutkie...
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3312
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12448
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 242
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3312
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12448
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 242
Składniki
Ugotować budyń i odstawić do ostudzenia;
Wszystkie składniki wg kolejności mieszać ręcznie w naczyniu;
Rozwałkować ciasto i wykrawać krążki szklanką;
Układać w foremkach uprzednio wysmarowanych tłuszczem i posypanych tartą bułką, delikatnie docisnąć do foremki;
Nałożyć łyżeczkę budyniu i posmarować delikatnie brzegi babeczki białkiem;
Przykryć drugim krążkiem i docisnąć oba brzegi;
Piec w temperaturze 150 stopniu. Z tej porcji wychodzi 40 babeczek.
Posypać cukrem pudrem.
Z tego samego ciasta robię też tartaletki z owocami (ananasy z puszki i ananasy suszone, truskawki, jagody i rodzynki) i wszystko zalewam galaretką a na wierzch kładę bitą śmietanę. Życzę smacznego.