Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne słone i kruche paluszki idealnie pasują do barszczyku czerwonego lub po prosyu do pochrupania. U mnie w domu bardzo szybko znikają ze stołu :)
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 505
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 94
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 505
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 94
Składniki
Masło lub margarynę posiekać z mąką, dodać 3 jaja i 2 żółtka, mleko, sól.
Szybko zarobić ciasto tylko do sklejenia się składników. odłożyć w chłodne miejsce na 2-3 godz. Po tym czasie ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować prostokąty posmarować białkiemi startm serem wymieszanym z kminkiem.
Z prostokątów kroić nożem paski szrokości 2 cm i układac na brytfance posmarowanej tłuszczem. Piec na jasno złoty kolor.