Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka doskonale prezentują się na talerzu i są bardzo smaczne.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Mąkę, masło, żółtka, cukier puder i sól zagnieść na jednolitą masę.
Ciasto rozwałkować na grubość ok 3mm. Wykrawać literatką kółka. 5 kółek ułożyć tak ,żeby lekko nachodziło jedno na drugie. Posmarować złączenia rozkłóconym białkiem. Na krążki nałożyć marmoladę.
Zwinąć w rulonik.Przekroić na pół. Wychodzą dwie różyczki.
Różyczki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozchylić lekko płatki. Piec ok. 15 min w 170 stopniach. Gdy wystygną można posypać cukrem pudrem.