Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z dodatkiem marmolady domowej z jabłkiem.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 77
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3321
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 77
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3321
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Składniki
Marmoladę mieszamy z kaszą manną. Składniki na ciasto zagniatamy. Kruche ciasto dzielimy na pół. Połowę kruchego ciasta wałkujemy na szerokość dużej blaszki. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, przekładamy rozwałkowane ciasto. Na ciasto wykładamy marmoladę z jabłek wymieszana z kaszą. Na marmoladę z jabłek nakładamy rozwałkowaną drugą część kruchego ciast. Ciasto nakłuwamy widelcem, Kruche ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50-60 minut. Po upieczeniu kruche ciasto z marmoladą z jabłek obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!