Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wiele ciast z jabłkami ja ciągle eksperymentuję,tym razem do jabłek dodałam sos waniliowy i rodzynki wyszedł smakowity,polecam
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 24
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 24
Składniki
Wyjąć ciasto z lodówki podzielić na 2 części 2/3 i 1/3
Jabłka wymieszać z sosem i rodzynkami jeżeli są to kwaśne jabłka dodać cukru /do smaku/
Blachę wyłożyć większą częścią ciasta na ciasto wyłożyć jabłka.Ubić pianę z białek z 4 łyżkami cukru ,wyłożyć na jabłka
Wyrównać pianę i na wierzch pokruszyć lub zetrzeć na tarce resztę ciasta. Włożyć na piekarnika na 45-50 min SMACZNEGO!