Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znów powracam do smaków dzieciństwa choć troszkę zmodyfikowanym. Przepis wpadł mi w ręce gdy przeglądałam książkę Magdy Gessler Moje Kuchenne Rewolucje.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 329
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 476
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 455
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 293
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 329
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 476
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 455
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 293
Składniki
Żołądki płuczemy, oczyszczamy i kroimy. Pęczak płuczemy w zimnej wodzie. Mięso i kaszę zalewamy zimną wodą i mlekiem. Wrzucamy grzyby, ziele angielskie, liść laurowy i sól. Całość gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Marchewki obieramy i kroimy w kostkę, białą część pora również kroimy w półplasterki. Dodajemy do zupy po 15 min od zagotowania. Ziemniaki kroimy w kostkę wrzucamy po 15 min od zagotowania marchewki. Przed końcem gotowania kiedy żołądki i kasza będą miękkie dodajemy do zupy masło i śmietanę wcześniej zahartowaną w niewielkiej ilości zupy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą kurkumy dla nadania pięknego koloru. Podajemy ze świeżą natką pietruszki.