Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna delikatna słodka przekąska do kawki:)
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 83
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1026
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1150
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 83
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1026
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1150
Składniki
Migdały sparzyć wrzątkiem,po kilku min zdjąć z nich skórkę.Cukier rozpuścić w wodzie,zostawić do ostudzenia.Do wody z cukrem dodac pokruszone wafle,miękkie masło i mleko w proszku,po czym dobrze wszystko zmiksować do uzyskania gęstej masy.Z masy formowac małe kulki,do środka włożyć po jednym migdale,kulki obtoczyć w wiórkach i dobrze schłodzić na kilka godziń.
Ja dla odmiany zamiast całych migdałów do środka dodaję drobno zmielone obrane migdały i dodaję do masy,wtedy kulki mają lekko migdałowy smak,są tak samo smaczne!!!Polecam.