Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 108
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1036
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 108
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1036
Składniki
Udka umyć , natrzeć przyprawą i odstawić na 1/2 godziny .Naczynie żaro odporne wysmarować olejem ,na dno włożyć opłukana kapustę kiszoną wymieszaną z podsmażoną cebulką ,na kapuście ułożyć przyprawione udka ,skropić lekko olejem .Włożyć do zimnego piekarnika ,włączyć piekarnik i zapiekać 1 i 1/2 godziny .Nie dodawać za dużo przypraw a szczególnie soli.
Podawać gorące mięso z kapustą i ziemniakami na obiad lub z pieczywem na kolację .