Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczaka w tak przygotowany sposób możemy podawać z ryżem,ziemniakami lub kaszą gryczaną
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3397
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12693
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 259
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3397
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12693
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 259
Składniki
Kurczaka dokładnie płuczemy,osuszamy i nacieramy solą i pieprzem w środku i na zewnątrz.Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Jajka wbijamy do miski,dodajemy śmietanę i musztardę.Dokładnie Mieszamy ..
Robimy Farsz: mieszankę warzywną rozmrażamy,osączamy z wody na sicie.Cebulę drobno siekamy.Z kromek bułki odkrawamy skórkę,miąższ kroimy w niewielką kostkę.Do masy jajeczno-śmietanowej dodajemy osączoną mieszankę warzywną,cebulę i bułkę oraz nieco soli i pieprzu do smaku i dokładnie mieszamy.
Kurczaka nadziewamy farszem,zszywamy bawełnianą nicią lub spinamy wykałaczkami . układamy w wysmarowanej olejem brytfannie i pieczemy ok. 1,5 godz. w temp. 200 C.