Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Węgierski sposób na udka kurczaka . Można użyć dodatkowo ulubionych przypraw
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 321
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3659
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 321
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3659
Składniki
W każde udko wsunąłem palec tuż przy kości i w powstały otwór wtarłem sól. Wstawiłem do lodówki na ponad 3 godziny , im dłużej tym lepiej się wchłonie. Tak posolony węgierskim sposobem kurczak różni się od tego polskiego , solonego tylko z wierzchu. Po wyjęciu obtoczyłem w mące , jajku i bułce tartej. Przyklepałem panierkę aby bardziej przylegała do mięsa . Smażyłem na smalcu przez 25 minut (jeśli mamy duże udka ,to troszkę dłużej smażymy) na średnim ogniu.