Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty i delikatny kurczak w pietruszce.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 606
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 163
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 606
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 163
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Składniki
Kurczaka kroimy na kawałki, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie przygotowujemy marynatę: siekamy drobno natkę pietruszki i mieszamy ja z oliwą, papryką, solą i pieprzem. Przygotowaną marynatą nacieramy dokładnie każdy kawałek kurczaka. Wstawiamy do lodówki na około dwie godziny. Po tym czasie przekładamy do naczynia żaroodpornego, do kurczaka dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, mieszamy. Na koniec wrzucamy pomidorki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 C. Pieczemy do miękkości (około godziny).