Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne mięsko, panierowane w mące i roztrzepanym białku. Wyglądem przypominające mi trochę krewetki. Całość uzupełnia ryż orzeszki ziemne. Polecam to danie, cudownie smakuje i cudownie pachnie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w długie paski. Białko jajka roztrzepać widelcem, nie należy go ubijać na sztywną pianę. Mięso drobiowe obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym białku, smażyć na rozgrzanym oleju do lekkiego zrumienienia.
Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem papryczki chili, nabierze ostrości. W oddzielnym rondelku podsmażyć na oliwie cebulę pokrojoną w piórka. Dodać orzeszki ziemne, sos sojowy i ocet winny. Całość podlać odrobiną (4 łyżki) wody, dusić przez chwilę. Następnie dodać ugotowany ryż, zamieszać. Jeżeli kawałki kurczaka w tym czasie wystygną, należy je podgrzać w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Podgrzewamy kilka minut. Ciepłe podajemy z ryżem i ulubioną surówką lub ogórkami curry ze słoiczka.
Smacznego.