Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od mojej teściowej, świeżo upieczony mąż stwierdził, że jest idealne :)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Składniki
Fileta myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę. Posypujemy vegetą, pieprzem, maką ziemniaczaną. Całość mieszamy. Na patelni rozpuszczamy 1/2 kostki masła. Podsmażamy kurczaka do miękkości. Podlewamy wodą. Dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, maggi. Ma nam powstać sos. Pozostałą część masła również rozpuszczamy. Pieczarki kroimy w talarki, cebulę w grubszą kostkę. Podsmażamy na masełku. Pieczarki dodajemy do sosu. Gotujemy przez ok 5min. Podajemy z ryżem i surówką.