Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników makaronu :) Wyrazisty smak pomidorów i delikatność kurczaka skąpanego w śmietance a do tego chrupiące migdały! Mniam! a najlepsze jest to że nie wymaga wybitnych umiejętności kulinarnych, a przygotowanie nie zabiera dużo czasu :)
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 158
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1109
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 158
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1109
Składniki
cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Czosnek posiekać i dodać do cebuli, po nie całej minucie wlać pomidory, dodać pietruszkę i zioła, przecier pomidorowy, cukier, sól, pieprz i gotować razem na młym ogniu przez około 15 min żeby sos trochę odparował.
Kurczaka pokroić w paski. Masło roztopić na patelni, dodać kurczaka i migdały. Podsmarzyć posolić popieprzyć.
Śmietankę doprowadzić do wrzenia i gogotować przez około 10 min. żeby trochę odparowała. Śmietanką zalać kurczaka
Makaron ugotpwać al dente. Ułożyć na talerzu, na to sos pomidorowy i na górę kurczak w śmietanowym sosie.
SMACZNEGO :D